Siluety Trumpet a Mořská Panna

Siluety Trumpet a Mořská Panna

Proces hledání a výběru svatebních šatů je pro budoucí nevěstu vzrušující, ale zároveň stresující. Buďme upřímní, ne vždy je to tak snadné a kouzelné jako ve filmech. Představivost v kombinaci s ženskými sny se může při výběru detailů - barvy, materiálů, typů výstřihů, stylu krajek nebo délky svatebních šatů - krásně rozvášnit. Detaily jsou velmi důležité, ale v první řadě je třeba upozornit na skutečnost, která je daná a nezaměnitelná - váš typ postavy. Výběr správné siluety šatů je opravdu to nejpodstatnější, svatební šaty musí vaší postavě padnout jako ulité.

Pokud jste si náhodou nevšimli, v první a druhé části našeho krátkého průvodce siluetami svatebních šatů jsme se podrobněji věnovali čtyřem siluetám svatebních šatů: Silueta A-Linie, Silueta Princezna a Silueta Rovná linie, Silueta Fit & Flare. Poslední třetí část se zaměřuje na velmi podobné a často zaměnitelné siluety svatebních šatů - Siluetu Trumpet a Siluetu Mořská panna.


Silueta svatebních šatů – Trumpet

Silueta Trumpet je ženská silueta, která vytváří krásný tvar přesýpacích hodin. Představuje půvab a eleganci.

silueta-trumpetRozdíl mezi stále oblíbenějšími siluetami Trumpet a Mořská panna je velmi malý, a proto si je nevěsty často pletou. V obou případech je základ stejný - přiléhavý korzet obepínající poprsí, pas a boky, který přechází do sukňové části. Klíčový rozdíl je v tom, kde se sukně svatebních šatů začíná rozvětvovat. V případě trumpetové siluety se sukně v polovině stehen krásně a lehce rozevírá do zvonovitého tvaru trumpety, což nevěstě umožňuje plynulý pohyb. I při tanci vypadá vířivá sukně okouzlujícím způsobem!

Silueta Trumpet je úžasnou volbou pro zvýraznění ženské postavy ve tvaru přesýpacích hodin!

Ano, tento styl šatů je skvělou volbou pro nevěsty, které chtějí zdůraznit své křivky. Důležité však je, aby se cítily pohodlně. U této siluety je důležité mít na paměti, že skutečně ukazuje kontury ženského těla, a proto se obecně nejvíce doporučuje štíhlejším postavám s menším pasem. Drobné maličkosti se však dají zamaskovat. Pokud se tedy obáváte, že váš pas prostě nemá úplně správný tvar, přidejte barevnou šerpu nebo ozdobný pásek a vytvořte iluzi nádherného ženského tvaru přesýpacích hodin. Případně, pokud potřebujete vytvořit iluzi křivek, pohrajte si s detaily na bocích a hrudníku. Pro tuto siluetu se nedoporučují postavy ve tvaru hrušky a jablka.

Speciální vlastnosti: Půvabná silueta zdůrazňující ženské křivky! Obecně je považována za jakousi zlatou střední cestu mezi siluetou Mořská panna a siluetou Fit & Flare.

Výhody: Nejvhodnější pro štíhlejší postavy s menším pasem, ideální pro typ postavy přesýpací hodiny. Silueta prodlužuje postavu a prodlužuje a zeštíhluje trup.

Nevýhody: Nedoporučuje se pro postavy tvaru jablka a hrušky.


Silueta svatebních šatů - Mořská panna/Rybí ocásek

Smyslná silueta zvýrazňující ženské křivky. Elegantní, ale odvážná a sexy.

silueta-morska-pannaSilueta Mořská panna/Rybí ocásek je skvělou volbou pro sebevědomé nevěsty, které se nestydí a chtějí ukázat své ženské křivky luxusním a možná i jemně koketním způsobem. Svatební šaty této siluety jsou tvarovány přesně podle svého názvu. Krásně kopíruje a lemuje kontury ženského těla od horní části přes zúžený pas, boky a stehna až po oblast kolen, kde se sukně dramaticky rozevírá. Výsledkem je velmi sexy a okouzlující styl, který dokonale zvýrazní ženské křivky.

Tato odvážná silueta je vhodná pro štíhlejší ženy, ať už vysoké, nebo nízké. Podobně jako silueta Trumpet je tato silueta nejvhodnější pro typ postavy přesýpacích hodin. Šaty se nedoporučují nevěstám s plnějšími křivkami. Pokud navzdory všemu toužíte ukázat své křivky, nemusíte se bát a tato odvážná silueta je pro vás, sebevědomé ženy, ideální! Při zvažování této siluety však mějte na paměti, že nejdůležitější je, abyste se během svého velkého dne cítila pohodlně. Můžete, ale nemusíte mít ideální postavu pro tento typ šatů, ale pokud se v nich necítíte přirozeně, nestojí to za nucenou okázalost. Ačkoli je silueta Mořská panna/Rybí ocásek považována za ultra ženskou a odvážnou, hodí se stejně dobře na formální i méně formální svatby. Formálněji můžete vypadat, když použijete dlouhý závoj nebo dlouhou vlečku. Pro méně formální svatbu si stačí pohrát s doplňky, výšivkami nebo aplikacemi - možnosti jsou neomezené.

Speciální funkce: Okouzlující a odvážná silueta pro sebevědomé ženy, které se nestydí ukázat své křivky. Zvýrazňuje prsa, boky a prodlužuje siluetu.

Výhody: Vhodná pro vysoké nebo nízké nevěsty štíhlejší postavy. Nejvíce vynikne na ženské postavě přesýpacích hodin.

Nevýhody: Nedoporučuje se pro plnější postavy a také pro nevěsty, které na svatebním parketu rády tančí.


Krátký průvodce siluetami svatebních šatů byl určen vám, milé budoucí nevěsty. Snažila jsem se poukázat na to, že před výběrem a nákupem svatebních šatů je důležité vědět, jaký typ postavy máte a jaká silueta se k vaší postavě hodí nejlépe. Pamatujte, že klíčové je, abyste se ve svatebních šatech cítila přirozeně a pohodlně. Jemně upozorněte na lichotivé části svého těla a minimalizujte pozornost tam, kde to není potřeba.

Doufám, že si díky našim třem článkům věnovaným siluetám svatebních šatů vyberete ty správné a budete krásnou a šťastnou nevěstou v těch nejkrásnějších svatebních šatech :-)

Také se vám může líbit