5 tipů, jak najít dokonalé svatební šaty

5 tipů, jak najít dokonalé svatební šaty

Jedním z bodů při plánování svatby, možná tím nejdůležitějším pro nevěstu, je výběr svatebních šatů. Nevěsty dnes mají na výběr z nepřeberného množství svatebních šatů různých značek, materiálů, střihů, barev a délek. Výběr opravdu není snadný. Určitě si položíte otázku, které šaty jsou pro vás ty nejlepší.

Než si vyberete ty správné svatební šaty, ve kterých budete mít u oltáře požadovaný svatební look, musíte se zamyslet nad několika dalšími prvky, které mohou váš výběr ovlivnit, ale také usnadnit.


Sezóna

To je první věc, na kterou je třeba myslet při výběru svatebních šatů. Pokud je vaše svatba plánována na léto, lehké šaty ze vzdušných materiálů, s krátkým rukávem nebo v délce šatů budou určitě lepší volbou než svatební šaty ze silnějších látek s dlouhými rukávy. Svatbu byste si měla užít, proto si vyberte šaty, ve kterých se budete cítit krásná, ale myslete i prakticky.


Místo

Mnoho svatebních obřadů se koná v kostele. Proto je třeba mít na paměti, že by nevěsta neměla odhalovat příliš mnoho ze svého těla. Sáhněte po šatech, které toto kritérium splňují. V dnešní době najdete mnoho šatů bez výstřihu nebo s výstřihem, který vás odhalí jen decentně. Na druhou stranu, pokud se rozhodnete pro obřad v letních měsících například na zahradě, dlouhé rukávy pravděpodobně nebudou vhodnou volbou.


Styl svatby

Plánujete svatbu v interiéru nebo v exteriéru? Bude to malá svatba v kruhu nejbližších nebo velká svatba s velkým počtem hostů? Tyto otázky hrají velkou roli při určování druhu šatů, které byste si měla obléknout. Samozřejmě je to váš svatební den a můžete si obléknout, co se vám líbí, ale určitě budete souhlasit s názorem, že jednoduché šaty v letním stylu ušité ze lnu se nebudou hodit na honosnou svatební hostinu v luxusních prostorách restaurace.


Rozpočet

Dalším aspektem, který může omezit nebo ovlivnit výběr svatebních šatů, je rozpočet. Extravagantní svatební šaty s ručně vyšívanými krystaly nebudou patřit mezi nejlevnější možnosti. Pokud je váš rozpočet omezený, můžete sáhnout po jiných způsobech, jak si pořídit svatební šaty. Jedním z nich je stále oblíbenější nákup svatebních šatů z druhé ruky. Svatební šaty jsou obvykle použity pouze jednou během svatebního dne, jsou nepoškozené - jako nové a dokonce za lepší ceny.


Typ postavy

V neposlední řadě byste si měli vybrat svatební šaty, které vyhovují vaší postavě. Těsné šaty ve stylu mořské panny mohou na vaší oblíbené celebritě vypadat bezchybně, ale nemusí sedět vaší postavě nebo se v nich nemusíte cítit pohodlně. O tom, jaký model svatebních šatů zvolit pro jednotlivé typy postavy, si můžete přečíst v našich průvodcích krátkými svatebními šaty podle siluety.


Také se vám může líbit