7 tipů, jak prodávat svatební šaty přes LALA MARKET

7 tipů, jak prodávat svatební šaty přes LALA MARKET

Když svatba skončí a vy se vrátíte ze svatebního šílenství zpět do reálného života, určitě řešíte mimo jiné otázku, co se svými krásnými svatebními šaty. Buďme upřímní, ve společnosti se v nich už určitě nikdy neobjevíte. Do svých svatebních šatů jste investovala nemalé peníze a byla by velká škoda je schovávat doma pod postelí nebo ve skříni, když jim můžete dát druhý život.

Online prodej použitých svatebních šatů je mezi ženami stále oblíbenější. To dává smysl z několika důvodů. Možná vaše šaty udělají radost nevěstě, která by si nikdy nemohla koupit šaty za plnou cenu. Díky jednou použitým svatebním šatům si může užít svůj velký den a vypadat stejně krásně jako vy. A ani nevíte jak a uděláte dobrý skutek. Není to krásné? :) Prodejem šatů však uděláte radost i sobě, protože za peníze z prodeje si můžete koupit věc, kterou můžete využít naplno. V neposlední řadě musíme zmínit, že tento způsob prodeje je také šetrný k životnímu prostředí, protože posunutí a opětovné nošení již použitého oblečení má obrovský smysl při snižování množství módního odpadu. A to jsou zásadní malé kroky k ochraně naší krásné Země.


Tipy, které vám pomohou prodat svatební šaty přes LALA MARKET


1. Profesionální fotografie jsou klíčové

Při vytváření nabídky prodeje svatebních šatů doporučujeme používat pouze profesionální fotografie z vaší svatby. Nákup svatebních šatů je emotivní záležitost a skutečné fotografie jsou skvělým způsobem, jak ukázat vaše svatební šaty v plné kráse. Právě ony poskytnou potenciálním kupujícím lepší představu o tom, jak by mohli ve vašich šatech vypadat. Nevěsty dnes mají při výběru a nákupu svatebních šatů obrovskou škálu možností, proto se zaměřte na to, co je na vašich šatech výjimečné. Nezapomeňte zařadit záběry z různých úhlů a zdůraznit detaily, které jsou na šatech jedinečné. Věřte, že zdůraznění detailů je dostane k té správné budoucí nevěstě. Pokud z nějakého důvodu nemáte profesionální fotografie ze svatby nebo je prostě nechcete sdílet veřejně, ujistěte se, že zveřejňujete kvalitní záběry. Zveřejňujte krásné, čisté a reprezentativní fotografie svatebních šatů, protože skvělé fotografie svatební šaty prodávají snadněji. Nepřidávejte žádné koláže, snímky obrazovky, vodoznaky nebo fotografie nalezené na internetu, protože byste se mohli dopustit porušení autorských práv.


2. Čím více informací, tím lépe

Formulář šatů je navržen tak, aby nadějnému kupujícímu poskytl co nejpodrobnější obraz svatebních šatů. Doporučujeme vám vyplnit všechna prázdná políčka, zaškrtnout všechny potřebné možnosti, aby vaše šaty odpovídaly všem podrobným filtrům, které může nadějný kupující použít při hledání šatů na www.lalamarket.cz.


3. Čištění svatebních šatů je nezbytné

Je zcela přirozené, že po svatbě nejsou svatební šaty tak čisté a voňavé jako před použitím. Určitě se objeví nějaké drobné skvrny, ale především je třeba počítat se znečištěním spodní části sukně, kterou většina nevěst nechtěně zametá podlahu. Čím dříve po svatbě necháte šaty odborně vyčistit, tím lépe. Berte to jako investici, která vám pomůže svatební šaty rychleji prodat. Budoucí nevěsty, které si koupí použité svatební šaty, si určitě raději koupí svatební šaty, které jsou krásné, lesklé a voňavé. A jsou ochotny za ně také zaplatit. Udělejte proto vše pro to, aby vypadaly jako nové. Doporučujeme, abyste si šaty nechali vyčistit v čistírně, než je dáte do prodeje prostřednictvím LALA MARKET.


4. Udělejte si průzkum

V dnešní online době je poměrně snadné zjistit hodnotu vašich šatů pro další prodej. Projděte si proto stránky s prodejem svatebních šatů a zjistěte, za jakou hodnotu jsou vaše svatební šaty nabízeny, než je skutečně prodáte. Při stanovování nabídkové ceny zohledněte stav šatů, tj. v jakém roce byly zakoupeny, kolikrát byly použity, zda byly čištěny, zda nejsou poškozené atd. Sledujte ceny podobných modelů šatů u konkurence a na základě všech výše uvedených aspektů požadujte spravedlivou cenu, která je výhodná pro vás i pro nadějného kupce.

Nezapomeňte, že svatební šaty se prodají rychleji, pokud stanovíte správnou cenu a budete konkurenceschopní. Pokud se budete snažit stanovit příliš vysokou cenu, musíte počítat s tím, že vaše šaty zůstanou bez povšimnutí, protože potenciální nevěsta si je najde jinde za nižší cenu. Proto s prodejem nečekejte, protože čím déle budete čekat, tím hůře se šaty prodají. Udělejte si průzkum, sledujte konkurenci, dejte šaty do prodeje za přiměřenou cenu a vaše šance na prodej svatebních šatů budou rozhodně vyšší.


5. Móda se neustále mění

Je důležité mít na paměti, že styly se mění, a to rozhodně platí i pro svatební šaty. Šaty, které jsou momentálně naprosto trendy, mohou být za rok úplně out. Jsou častěji vyhledávané a přirozeně se prodávají mnohem rychleji. U starších šatů je někdy prodej obtížnější, i když to nemusí být pravidlem, protože ne každá nevěsta má potřebu vdávat se ve svatebních šatech podle posledních trendů.

Dobrým pravidlem je pokusit se prodat svatební šaty do jednoho roku od svatby. Pamatujte, že svatební šaty podle aktuálních trendů se prodávají snadněji!


6. Využijte kouzlo sociálních sítí

Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest - možnosti jsou nekonečné. Vaše svatební šaty by měly být sdíleny na všech sociálních sítích, na kterých jste aktivní. Sdílejte ty nejkrásnější fotografie svých svatebních šatů a přidejte k nim krásný a upřímný popis. Na zveřejněných fotografiích označte všechny, které můžete - kadeřníka, vizážistu, fotografa, družičky, klidně označte i kuchaře. Nikdy nevíte, kdo svatební šaty hledá a koho váš příspěvek díky jednoduchému tagu osloví.

Jak jsme již zmínili v bodě 1, profesionální fotografie prodají vaše svatební šaty rychleji. A to platí i při zveřejňování na sociálních sítích.

Mimochodem, jsme aktivní také na Facebooku. Přidejte se k nám :) https://www.facebook.com/lalamarket.sk/ 


7. Odpovězte na otázky kupujících dříve, než se zeptají

Pro krásné fotografie svatebních šatů doporučujeme napsat stručný popis, kde jednoduše a pravdivě napíšete něco o šatech, co nemusí být na fotografiích zcela viditelné.

Příklad:

Prodáváte princeznovské šaty s objemnou sukní a najde se nadějný kupec, pro kterého jsou vaše šaty dokonalé a snové. Problém je však v tom, že budoucí nevěsta je velká tanečnice a podle fotografie si myslí, že v těchto šatech se špatně tančí. Nezapomeňte proto v popisu uvést, že navzdory objemné sukni jsou šaty lehké a že jste v nich protančila celou noc. A nadějná kupující hned najde odpověď, kterou hledala, a ozve se vám ohledně nákupu :)

Je také velmi důležité uvést v popisu veškeré změny, poškození nebo vady, které se na nabízených šatech vyskytují. Buďte proto pravdiví a upřímní, informujte nevěstu nejen o přednostech šatů, ale také o možných problémech, aby nebyla nepříjemně překvapena.


Doufáme, že vám těchto 7 jednoduchých tipů pomůže při prodeji vašich svatebních šatů. Je krásné vědět, že vaše šaty mohou někomu zpříjemnit svatební den!

Také se vám může líbit